Optreden Offline Poetry Festival in Istanbul

Van 2 tot 7 april neem ik deel aan het Offline Poetry Festival in Istanbul. Tijdens een aantal workshops zullen gedichten van Mischa Andriessen, Marije Langelaar en Simone Atangana Bekono en mij vertaald worden naar het Turks. Van 5 tot 7 april dragen we ons werk op verschillende plekken in de stad voor.

Ik was in 2011 in Istanbul. Dat was voor de uitbraak van de protesten in Gezi Park, een gebeurtenis die beslissend was voor mijn eigen politieke denken. De revolutionaire golf die Turkije leek te overspoelen is inmiddels uitgerold, of beter gezegd, op gewelddadige wijze teruggerold. Wat rest is een nasleep. Ik ben benieuwd hoe de stad erbij ligt, of ik in staat zal zijn iets van de intensiteit en oriëntatie op te vangen van dat durende moment.

Met dank aan Gökcenur C. en Efe Duyan voor de uitnodiging.

By:

Posted in:


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.