nY#46: het plot

Nieuw nummer van nY over het plot, de ruimte binnen de plantage waar slaven zelf hun voedsel konden verbouwen. Geïnspireerd door een essay van Sylvia Wynter vroeg ik voor dit nummer diverse schrijvers om het plot als uitgangspunt te nemen voor een zoektocht naar plekken en praktijken die zich onttrekken aan de logica van de plantage.

In oktober publiceren we elke week een tekst uit het nummer. De eerste staat al online, een sterke tekst van Thalia Ostendorf.
waarin ze zich het leven voorstelt van haar voormoeders uit de tijd van de slavernij.

Maar er gebeurt meer.

In november gaat PLOTCAST van start, waarin ik in gesprek ga met ondeqrzoekers, schrijvers en activisten over het plot. Hoe kunnen de geschiedenissen van het plot helpen bij het vinden van alternatieve vormen van leven, die weerstand bieden aan de uitgroei van de plantage in het nu?

Stay tuned!

nY#46: het plot

Nieuw nummer van nY over het plot, de ruimte binnen de plantage waar slaven zelf hun voedsel konden verbouwen. Geïnspireerd door een essay van Sylvia Wynter vroeg ik voor dit nummer diverse schrijvers om het plot als uitgangspunt te nemen voor een zoektocht naar plekken en praktijken die zich onttrekken aan de logica van de […]

By:

Posted in:


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.